El bosc de Haquivaqui: 28 de gener

Haquivaqui72CATComprar Entrades

Diumenge 28 de gener a les 17 h

Noruega, Països Baixos. 2016. 72 min.
Director: Rasmus A. Sivertsen
Guió: Karsten Fullu
Gènere: Animació
V doblada en català
Apta per a tots els públics

Sinopsi
El bosc de Haquivaqui és un bon lloc per viure, però els animals petits han de vigilar que els més grossos no se’ls cruspeixin. Un bon dia l’eriçó Horaci intenta menjar-se l’àvia ratolineta.

Què diu Helena Martínez a la revista Butxaca:

El bosc de Haquivaqui adapta un clàssic de la literatura noruega –primer un serial radiofònic infantil i després un llibre– conegudíssim als països escandinaus i que ha configurat un imaginari comú que ha calat en diverses generacions. Escrit als anys cinquanta per Thorbørn Egner, un tòtem de les lletres infantils noruegues, el relat narra, en format de faula (i on el humans són el súmmum de l’estupidesa i violència) la relació entre els animals habitants del bosc de Haquivaqui, que han de buscar una nova manera de conviure en pau i respecte entre tots.
L’adaptació fílmica animada, realitzada per Rasmus Andre Silvertsen (coproductor de la celebrada Grand Prix a la muntanya dels invents, també en stop motion), aconsegueix transmetre els valors ètics de l’original amb un argument que enllaça historietes dins de la trama principal: la proposta i acceptació d’una nova llei del bosc que impedeixi que ningú es mengi a ningú. L’humor present (sobretot amb la guineu, que a voltes recorda al Fantástico Sr. Fox), la bonhomia i l’agut sentit ètic s’alineen amb una posada en escena acolorida, preciosa i detallada (entre l’equip d’animació s’hi troba César Díez Meléndez –Anomalisa, Frankenweenie o La vida de Calabacín) i amb les cançons, que a la versió catalana són doblades pels lleidatans Pastorets Rock(aportant diversitat dialectal, fet a celebrar). Aire fresc dins del panorama cinematogràfic infantil!


Deixa un comentari

*