Renda Bàsica: 7 de desembre (El Documental del Mes)

renda basicaDijous 7 de desembre a les 21 h

Alemanya. Àustria. 2017 90 min.
VO en anglès i alemany subtitulada en català
Direcció: Christian Tod
Producció: Arash T. Riahi, Karin C. Berger
Fotografia: Lars Barthel, Joerg Burger
Edició: Cordula Werner, Elke Groen
Música: Peter Rösner
So: Falk Möller

Sinopsi
Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social.

Treballaries si et paguen simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures, i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que tots els majors de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no divideix opinions. Però no en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. Farà la gent mandrosa? O els alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la majoria dels treballs siguin redundants?

SOBRE LA DIRECCIÓ (CHRISTIAN TOD)
Cristian Tod (Linz, Àustria, 1977) és un reputat economista que actualment treballa en la seva tesi sobre la renda bàsica. La seva primera pel·lícula va ser Fatsy – L’últim cowboy d’Àustria (2007) amb la que va rebre una menció d’honor al Crossing Europe Film Festival de Linz. L’any 2010 va presentar Es Muss Was Geben, seleccionada com a pel·lícula innaugural del Crossing Europe Film Festival i estrenada en cinemes l’any 2011. Free Lunch Society és la seva última pel·lícula i la més ambiciosa, sobre un tema tant complex com la renta bàsica universal.

PREMIS I FESTIVALS
Oficial Selection, CPH:DOX* – Dinamarca, 2016
Diagonale, Festivale of Austrian Film – Àustria, 2017


Deixa un comentari

*