Green Book: 25, 26, 27 i 28 d’abril

Comprar Entrades

Dijous 25 d’abril a les 21 h
Divendres 26 d’abril a les 22 h
Dissabte 27 d’abril les 20 h
Diumenge 28 d’abril a les 19 h

Green Book. 2018. EUA. 130′.
Direcció: Peter Farrelly
Intèrprets: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov
Gènere: drama
VO anglès subtitulada en castellà
No recomanada per a menors de 12 anys
Argument: Quan Tony Lip, un rude italoamericà del Bronx, és contractat com a xofer del virtuós pianista Don Shirley, durant una gira de concerts pel sud dels Estats Units, ha de confiar en El llibre verd, una guia dels pocs establiments segurs per als afroamericans, per trobar allotjament.

Bonhomiosa i sentimental a primera vista, ‘Green book’ explica una història real d’allò més crua, que té lloc l’any 1962. Com una mena de contraplà de ‘Tot passejant Miss Daisy’, la pel·lícula de Peter Farrelly és un ‘road trip’ que s’endinsa en l’Amèrica profunda més racista. Dins d’un cotxe viatgen dos personatges, cadascun dels quals representa una sèrie d’estereotips. L’un és Tony Vallelonga, encarnat per un Viggo Mortensen refet i llardós, que fa del goril·la d’un ‘nightclub’ de Nova York que ho arregla tot a cops de puny. Fins que tanquen el local on treballa. Buscant feina, va a parar a casa de Don Shirley, un pianista negre de jazz a qui interpreta Mahershala Ali, lacònic, superb, que busca un conductor i guardaespatlles per a la seva gira cap al sud dels EUA. Tot i els seus prejudicis, Tony accepta la proposta, a canvi d’un bon preu. El feix de diners a la butxaca farà que s’empassi l’orgull… però no que tanqui la boca. Al volant, amb la mà regalimant greix, farà acudits sobre Little Richard i sobre el consum de pollastre fregit.

La pel·lícula es titula ‘Green book’, que era el nom d’una guia de viatges per a motoristes negres que volguessin evitar zones conflictives, on podien acabar dessagnats en un carreró fosc després d’una pallissa. Amb el llibre a la mà, els dos personatges es posen en ruta, i de mica en mica van coneixent-se l’un a l’altre, fins que neix entre tots dos un afecte que fa que et vulguis aixecar per abraçar-los.


Deixa un comentari


*