La societat literària i el pastís de pela de patata: 27, 28, 29 i 30 de desembre

Comprar Entrades

Dijous 27 de desembre a les 21 h
Divendres 28 de desembre a les 22 h
Dissabte 29 de desembre a les 20 h
Diumenge 30 de desembre a les 19 h

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. 2018. Regne Unit. 124′ 
Direcció: Mike Newell
Intèrprets: Lily James, Michiel Huisman, Glen Powell, Jessica Brown Findlay, Matthew Goode,Tom Courtenay, Penelope Wilton, Tim Ingall, Katherine Parkinson, Kit Connor,Dilyana Bouklieva, Andy Gathergood, Marek Oravec

Gènere: drama
VO en anglès subtitulada en català
No recomanada per a menors de 7 anys

Argument: L’any 1946, una escriptora establerta a Londres comença a intercanviar cartes amb els residents de l’illa de Guernsey, que havia estat sota ocupació alemanya durant la Segona Guerra Mundial, amb l’objectiu  d’escriure un llibre sobre les seves experiències durant la guerra.

 

Què diu Phil de Semlyen a la revista Time Out:

A la meitat d’aquesta pel·lícula agradable en la seva evolució, inofensiva en el seu rerefons, us semblarà increïble que estigui dirigida per Mike Newell, l’home que va infiltrar-se en la màfia novaiorquesa dels 70 a ‘Donnie Brasco’, el que no va tenir por de tenyir de dol una comèdia romàntica com ‘Quatre bodes i un funeral’. A ‘La Societat Literària i el Pastís de Pela de Patata’ adapta el best-seller homònim, ambientat a l’illa de Guernsey durant l’ocupació alemanya, i en resulta el seu film més amable fins a la data.
Si esteu buscant un relat visceral en què Tom Courtenay li esclafi el crani a un nazi amb un martell, us decebrà. Aquest títol, tan llarg i estrambòtic, fa referència a un club de lectura inventat per un grup d’amics quan són detinguts per uns soldats una nit, després del toc de queda, que s’han trobat clandestinament per cruspir-se un porc rostit. El que comença com una farsa aviat es converteix en una societat real.
L’acció se situa uns anys més tard, quan una escriptora a qui interpreta Lily James arriba a Guernsey després de l’alliberació, per passar un vespre en aquest club bibliòfil que en la distància li sembla tan entranyable. Aviat descobrirà que els seus membres guarden alguns records dolorosos de la guerra. Tanmateix, aquí no hi ha matèria fosca ni trauma ni rancúnia. Tan sols un relat bonhomiós i complaent.


Deixa un comentari


*