La vida d’en Carbassó: 22 d’octubre

CARBASSÓDiumenge 22 d’octubre a les 17 h

Recomanada a partir de 7 anys

Suïssa. 2016. 66 min.
Director: Claude Barras
Guió: Morgan Navarro, Céline Sciamma, Germano Zullo
Intèrprets: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz, Raul Ribera, Estelle Hennard, Elliot Sanchez, Lou Wick, Brigitte Rosset, Natacha Koutchoumov
Versió doblada al català

Sinopsi
Després de la mort de la seva mare, el Calabacín es fa amic d’un simpàtic policia, el Raymond, que l’acompanya a la seva nova llar d’acollida amb altres orfes de la seva edat. El Calabacín lluita al principi per adaptar-se al ambient hostil, però després aprèn confiar en els altres.

Què diu Joan León a la revista Butxaca:
Cal ser valent per plantejar-se fer un film d’animació sobre la realitat de les cases d’acollida i les crues experiències que han viscut les criatures que les habiten. Un cop vista la pel·lícula, només podem agrair l’atreviment de Claude Barras.
Amb un domini prodigiós de la tècnica stop motion i a través d’una narració amb un equilibri de tons encomiable –el drama i el dolor es barregen amb la tendresa, innocència i humor– descobrim la història d’Ícar, un nen de 9 anys a qui la seva mare alcohòlica anomena sempre Carbassó (en un clar to de menyspreu) i que acaba en una casa d’acollida després d’un tràgic accident.
S’equivocarà qui pensi que un argument així no és adequat per a una obra pensada també per al públic infantil. Basada en l’obra homònima de Gilles Paris, i gràcies a l’hàbil guió de Céline Sciamma, Barras parla dels contrastos de la vida, de com és possible veure llum i esperança fins i tot en les situacions més fosques. Envoltat d’altres nens marcats o abandonats per progenitors indesitjables, en Carbassó descobrirà sentiments fins aleshores desconeguts com l’amistat, l’amor i l’alegria.


Deixa un comentari

*