Les noies d’alba daurada (El Documental del Mes): 5 d’abril

GoldenDawnGirls_poster_webComprar Entrades

Dijous 5 d’abril a les 21 h

Noruega, Dinamarca, Finlàndia (2017). 95 minuts
Gènere: dona i política
VO en grec i en anglès subtitulada en català

FITXA TÈCNICA
Direcció: Håvard Bustnes
Producció: Christian Falch, Håvard Bustnes
Coproducció: Faction Film, House of Real, Napafilms
Producció executiva: Nick Broomfield
Fotografia: Lars Skree, Viggo Knudsen
Edició: Anders Teigen
So: Håkon Lammetun
Compositor: Jonas Colstrup

sinopsi
“Què ha passat a Grècia?” es pregunta en veu alta el cineasta Håvard Bustnes a l’inici d’aquest inquietant documental. En els últims anys, la imatge d’un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.

Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones (entre elles la filla del líder Nikos Michaloliakos) agafen les regnes de la formació i continuen propagant-ne el  missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s’asseguren que les entrevistes que els fan queden tal com volen. Però en un moment de distracció, el director marxa corrent amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partit neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d’arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d’aquest partit polític i revela l’abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar.

SOBRE LA DIRECCIÓ (HÅVARD BUSTNES)
Håvard Bustnes és director i productor, llicenciat en Dret per a Televisió per l’Escola de Cinema i TV de Lillehammer, Noruega. Les seves primeres pel·lícules van ser Two Raging Grannies, Health Factory i Big John, amb què va guanyar el prestigiós premi al millor documental als Amanda Awards de Noruega. La seva nova pel·lícula Golden Dawn Girls (Les noies d’Alba Daurada) es va estrenar al festival IDFA el novembre de 2017.

PREMIS I FESTIVALS
Nominació a:IDFA – Països Baixos, 2017
Tromsø International Film Festival – Noruega, 2018
Göteborg International Film Festival –  Suècia, 2018


Deixa un comentari

*