Thank You For The Rain (El Documental del Mes): 1 de març

reinDijous 1 de març a les 21 h

Noruega, Regne Unit. 2017. 87 min.
Gènere: Àfrica, medi ambient
VOSC

Fitxa tècnica
Directora: Julia Dahr
Producció: Hugh Hartford
Producció executiva: Sabine Bubeck-Paaz
Fotografia: Julie Lunde Lillesaeter
Guió: Julia Dahr, Hugh Hartford
Edició: Adam Thomas
Música: Chris White
So: Julia Dahr

Sinopsi
Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenià i pare de família, ha viscut de primera mà els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Va decidir utilitzar la seva càmera per capturar els impactes del clima extrem sobre Kenya, on viu amb la seva família. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes i ha sigut testimoni com aquests efectes han obligat a algunes persones a abandonar les seves famílies a la recerca de noves feines.
En aquest context, en Kisilu es veu involucrat en el que serà el viatge polític més gran de la seva vida. A finals de 2015 viatja a París, en motiu de la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, on presenta la seva pel·lícula als delegats de les Nacions Unides, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.
Un viatge per avisar a la gent el que està a punt de passar, per canviar la història. El temps s’acaba i d’això en depèn el futur del nostre planeta.

Sobre la direcció (Julia Dahr)
Julia Dahr és directora i productora noruega, apassionada per les històries que poden despertar l’atenció sobre temes socials i mediambientals d’una manera nova, qüestionar els estereotips i crear un impacte. El 2015 va guanyar el premi One World Media, va ser nominada al premi Grierson i va ser catalogada per la revista Forbes com una de les trenta millors menors de 30 anys que “conduieix i defineix el rumb dels mitjans a nivell mundial”. Thank You For The Rain és el seu primer llargmetratge.

Premis i Festivals
Premi Pangolin Power, EcoFilmFest SGEFF – Singapur, 2017
Premi Osiris FAO, Agrofilm International Film Fest – Eslovàquia, 2017
Premi del jurat, Another Way Film Festival – Espanya, 2017
Premi Fethi Kayaalp, BIFED – Turquia, 2017
Premi Best Feature Documentary, FICMEC – Espanya, 2017
Selecció a Hot Docs – Canadà, 2017
Selecció a CPH:DOX – Dinamarca, 2017
Selecció a Sheffield Doc/Fest – Regne Unit, 2017


Deixa un comentari

*