The Florida Project: 29, 30 i 31 de març i 1 d’abril

1593732Comprar Entrades

Dijous 29 de març a les 21 h
Divendres 30 de març a les 22 h
Dissabte 31 de març a les 20 h
Diumenge 1 d’abril a les 19 h

EUA. 2017. 115 minuts
Direcció: Sean Baker
Intèrprets: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe, Caleb Landry Jones, Karren Karagulian
Gènere: drama
VO en anglès subtitulada en castellà
No recomanada per a menors de 16 anys

Sinopsi
La Moonee somia anar a Disney World, però no ha pogut anar més enllà del Magic Castle Motel, als afores d’Orlando, on viu amb la seva mare Halley, de 22 anys. El Bobby, el gerent del motel, és el més semblant a un pare que té la Moonee, un home caut i diligent que es burla de les pallassades dels nens.

Què diu Violeta Kovacsics a la revista Time Out:
En els marges de Disney World, s’instal·la ‘The Florida project’. També, en els marges d’un sistema, el del capitalisme nord-americà, perfectament simbolitzat per una marca com la de Disney. El motel lila en què viuen les protagonistes de la pel·lícula porta el nom de Magic Castle, però l’única màgia que amaga és que s’ha convertit en refugi d’aquells que no poden pagar un apartament.
A ‘The Florida project’, el paisatge, de plàstic, asfalt i cartó, sembla tret d’una fantasia, però, en realitat, estem davant d’un conte sense fades. Moonee, una nena que és hiperactiva, viu a Magic Castle amb la seva mare, que amb poc més de vint anys intenta sobreviure sense un duro a la butxaca. Aquest és el drama que el director, Sean Baker, retrata. Un drama, però, que no es construeix des del dol, sinó a partir de colors i de l’energia i gestualitat de les actrius. De fet, Willem Dafoe és l’única cara coneguda d’una pel·lícula que busca l’espontaneïtat.
El resultat és un retrat humanista de l’Amèrica marginal, de persones que el sistema aparta constantment, per finalment fer-les entrar en la seva roda: no tenen diners, però estan igualment abocades al consum. ‘The Florida project’ es tenyeix de colors llampants per elaborar un cert realisme. Mentrestant, la màgia queda en fora de camp, allà on hi ha el castell de la Ventafocs de Disney: un dels símbols de la màgia del cinema, que aquí es converteix en exemple d’una terrible escletxa social.


Deixa un comentari

*